line


line
line
Lezing Antwerpen, ooit de grootste stad der Nederlanden


Antwerpen, ooit de grootste stad der Nederlanden

De grote scheiding tussen de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden vond plaats in 1585 met de "Val van Antwerpen". De geniale Alexander Farnese, Hertog van Parma, gebruikte een unieke methode om de stad te veroveren en overleefde het zelf ternauwernood.

Economisch gezien was 1585 voor (H)An(d)twerpen een ramp. De commerciële en intellectuele elite mocht van Farnese de stad verlaten. Van de 100.000 inwoners in 1570 bleven er in 1590 slechts 40.000 over. Toch duurde de culturele bloei nog tot halverwege de 17e eeuw, met schilders als Rubens, Van Dyck, Jordaens en Teniers, de beeldhouwerfamilies Quellin en Verbrugghen, drukkers als Plantin Moretus en vele anderen.

Op vrijdag 7 juli kunt u deelnemen aan de excursie naar Antwerpen!

tijd: vrijdag 09:30-11:30 uur
startdatum:30 juni 2017
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: A. (Aad) Engelfriet (meer over deze docent)
A. (Aad) Engelfriet

Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!


http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/aadengelfriet.htm

Sluiten

prijs: € 10,00
code: CUL395  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: