line


line
line
Lezing RoemeniŽ, land van Dracula en iconen


Onze docent en reisleider Aad Engelfriet heeft al 7x groepen begeleid door een voor velen onbekend Roemenië en gaat dat nu voor de allerlaatste keer doen.

Roemenië, een land met vooroordelen, maar in de praktijk een zich snel ontwikkelend land vol natuurschoon, vele onbekende cultuurschatten en een ongekende gastvrijheid.

In het Noorden van Roemenië, de Bukowina, bevinden zich een groot aantal bijzondere door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen kloosters, zowel van binnen als van buiten voorzien van eeuwenoude zeer unieke fresco's en iconen.

Eenmaal binnen de stadsmuren van Sighisoara lijkt het of je terecht komt in een ver verleden! In Sighisoara staat ook het geboortehuis van de 15e eeuwse graaf Vlad III, die model heeft gestaan voor Dracula, de beroemde roman van Bram Stoker. Naar het "Dracula" Kasteel Bran, een parel op een heuvel, komen veel bezoekers op zoek naar Dracula, en dan tja...

De smalste straat van Europa, het bizarre kasteel Peles, waar ooit ook Koningin Emma is geweest, Biertan met een door Unesco beschermde Wehrkirche, het komt allemaal aan de orde.

In Sibiel bevindt zich een glas iconen museum, met ca 700 stuks primitieve volksiconen Deze zijn verzameld door een 15 jaar om zijn geloof gevangen gezeten Orthodoxe priester. Hij was terecht bang dat ze door het Ceausescu regime zouden worden vernietigd.

En natuurlijk de verhalen over de aan hoogmoedswaanzin leidende Ceausescu, die de 2e grootste gebouwen ter wereld, na het Pentagon in Washington, nooit zou betreden. Een "leeg" gebouw met 2000 zalen en kamers, de waanzin ten top...

Vroeger werd Boekarest Klein Parijs genoemd, maar dankzij de Ceausescu littekens is veel verdwenen.

De lezing wordt besloten met een unieke fotoshow, een selektie van deelnemers foto's!

tijd: maandag 19:30-21:30 uur
startdatum:27 maart 2017
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: A. (Aad) Engelfriet (meer over deze docent)
A. (Aad) Engelfriet

Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!


http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/aadengelfriet.htm

Sluiten

prijs: € 10,00
code: CUL963  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: