line


line
line
Met de Transsiberische spoorlijn naar China


Privé en als reisleider heeft onze docent Aad Engelfriet al diverse keren grote beroemde trein trajecten bereisd, kortom een echte treinenfanaat, zoals dat heet! En daarbij was hij vooral geïnteresseerd in de reis, het leven in zo'n trein, de omgeving en niet of nauwelijks in technische details. Van al die treinreizen heeft hij in de loop der jaren heel wat verzameld, ook van treinreizen die helaas niet doorgingen.

We starten met een humoristisch filmpje over een treinreis dwars door de Juliaca markt onderweg naar Cusco in Peru en gaan verder met de Transsib, zoals de verschillende routes door Rusland naar China worden genoemd.

Onze, helaas virtuele, reis gaat van Moskou, via Kazan, naar o.m. Jekaterinenburg en Irkoetsk, vervolgens langs het Baikal Meer, om uiteindelijk via de hoofdstad van Mongolië (Ulan Batar) de Chinese grens over te steken, op weg naar onze eindbestemming Beijng, een treinreis van 12 dagen!

Wat kunt u virtueel o.m. verwachten: in Moskou bezoeken we het Kremlin, de Metro en het GUM warenhuis. In Kazan gaan we varen over de Wolga. We bezoeken een Siberisch Open Lucht Museum. Gaan terug in de Sovjet tijd in diverse Siberische steden. Overnachten langs het Baikal Meer en bekijken worstelaars, een slangenvrouw en zangers in Mongolië. Om uiteindelijk 's nachts (..) dwars door de Chinese Muur te rijden, dus gingen we er overdag met een bus naar toe en dan maar klimmen............. Vanzelfsprekend ook foto's van het treinleven. Speciaal voor ons toeristen zijn rijtuigen uit de Sovjet tijd nagebouwd, nu wel met open gordijntjes, maar met dezelfde (?) luxe. Voor velen de reis van hun leven!

Hebben we er even genoeg van, dan stappen we gewoon virtueel even over naar de Oriënt Zijde Express of de Maharadja door India of de treinreis van Kaapstad naar Dar es Salam of de Hemeltrein naar Lhasa in Tibet. Of zo'n Japanse Bullet trein of de Chinese Magneet trein, de snelste trein ter wereld, 501 km/u.... of toch maar liever met de Toy Train in Darjeeling India?

U bent van harte uitgenodigd om virtueel mee te reizen!

tijd: vrijdag 10:00-11:30 uur
startdatum:17 maart 2017 - 2 lessen
plaats:Volksuniversiteit Havensingel 24 S-HERTOGENBOSCH
docent: A. (Aad) Engelfriet (meer over deze docent)
A. (Aad) Engelfriet

Webmaster van een van de grootste Nederlandstalige geschiedenis websites met soms 200.000 unieke bezoekers per maand, stadsgids voor ca 20 steden, cultureel-historisch reisleider voor landen als China en Tibet, maar begeleidt ook veel reizen naar zijn favoriete vakantieland Groot-Brittannië, o.m. Koning Arthur reizen en reizen naar Schotland. Verzot op allerlei Britse mythen en legendes!


http://www.engelfriet.net/Alie/Aad/aadengelfriet.htm

Sluiten

prijs: € 26,00
code: CUL372  Toevoegen aan mijn inschrijfformulier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Indien u onze nieuwsbrief nog niet ontvangt, kunt u zich hier aanmelden:

naam:  
e-mail: